Черноморски шаран
Посещение на пристанището "Мариупол"
от Георги Димитров

Всичко започна с един кораб, едно пристанище и завърши с един калашник. Корабът ни "Патра 3" беше на рейд, а ние, кадетите и екипажа му, тръпнехме в очакване на известието за влизане в пристанището на украинския град Мариопол. Всички кадети си легнахме късно. Ясно си спомням часа, беше около 0:50. След многократните ми опити да заспя започнах да чувам боботене и стъпки в коридора, а по едно време се почука на вратата ми. Когато отворих, видях нашия боцман:

- След малко всички в готовност за отдаване на въжета.

Сред нас кадетите имаше две момичета. Трябваше да ги събудим, но без успех. Бяхме много депресирани и отчаяни, защото знаехме, че ще бъде тежка вечер. Настъпи моментът за маневрата към пристанището, а ние трябваше да приготвяме въжетата. На път за носа на кораба бяхме  отегчени. Тогава се появиха момичетата с една колонка, звучаща на нея Bedroom Summer Fashion 2019 на dj Mascota. В онзи момент си представихме как сме в някоя нощна дискотека с коктейл в ръка на Слънчев бряг.

Заредени с положителна енергия, успяхме да преживеем онази луда нощ. След като корабът ни застана, минаха и проверките. Всичко това продължи чак до сутринта. В 6:50 тъкмо решихме да си легнем да спим, но тогава на трапа ни се появи един огромен човек с калашник и камуфлажна униформа.

Уплашихме се, защото че след дългата отегчителна нощ, най-страшното тепърва може би ни предстоеше...

Свържи се с нас